Over ons

Groot Natuursteen

Groot Natuursteen vestigde zich in 1919 aan de Munnikenweg in Beverwijk nadat N.J. Groot - destijds werkzaam in Alkmaar - van een vriend te horen kreeg dat er in Beverwijk een steenhouwerij te koop stond. Vanuit een oud schuurtje begon hij met zijn eerste werkzaamheden: grafmonumenten en schoorsteenmantels.

Mede doordat elk product met de hand vervaardigd werd, kreeg hij het al snel druk en nam hij personeel in dienst. Vervolgens besloot de jonge ondernemer het bedrijf uit te breiden door een moderne steenhouwerij te realiseren waar een woonhuis op geplaatst werd. In 1935 werd naast het bedrijf, op de hoek van de Munnikenweg en de Alkmaarseweg, twee woningen gerealiseerd.

Pas aan het eind van de jaren tachtig moest er uitgeweken worden naar een nieuwe locatie; in juni 1991 verhuisde het bedrijf naar Flevoland 18. In het industriegebied Wijkermeer kon de directie vervolgens twee nieuwe uitbreidingen bewerkstelligen om aan de groeiende vraag naar natuursteen te voldoen. Het resulteerde in een bedrijf met een oppervlakte van bijna 2000 m².

Sinds de oprichting in 1919 werken we met natuursteen, waarbij we erin slagen om prachtige producten te maken.  Wij bewerken natuursteen tot een uniek maatwerk, we denken met de klant mee, adviseren op basis van veel productkennis en we beroepen ons op een realistische planning en budgettering.

Natuursteen

Natuursteen is in duizenden soorten, tinten en schakeringen te koop: Hardsteen uit België, Ierland en India, Bianco Carrara uit Italië, Azul Macaubas uit Brazilië, Bianco Rosa uit Turkije, Impala uit Afrika.

Het product natuursteen ontstaat na een proces van miljoenen jaren. Sinds de tijd van de Egyptenaren, de oude Grieken en Romeinen wordt het product toegepast in interieur en exterieur. Vanuit de steengroeven worden enorme brokken steen gehaald die vervolgens in platen van 4 tot 5 m² worden gezaagd. Via de groothandels vinden de gezaagde platen hun weg naar ons bedrijf. Vervolgens worden de platen geselecteerd die voor verdere verwerking in aanmerking komen. De geselecteerde plaat wordt op maat gezaagd en naar voorkeur gepolijst, gezoet of op een andere manier afgewerkt.

Afgezien van een flinke poetsbeurt, wordt natuursteen niet behandeld. De eigenschappen van het materiaal zijn, zowel positief als negatief, bepaald door de natuur en nauwelijks beïnvloedbaar door de menselijke hand. Daarom is het belangrijk deze eigenschappen met respect te behandelen bij de keuze van een type natuursteen.


Klanten aan het woord

Het grafmonument van mijn echtgenoot is perfect conform mijn persoonlijke wensen gemaakt. Ik ben erg tevreden.

Mevrouw E. Kuijl

We hebben gisteren het graf van onze ouders op de begraafplaats Duinhof te IJmuiden bezocht. We waren zeer tevreden over de aanpassing van de steen. Heel netjes, vakwerk. Dank voor uw advies en uitvoering. Met vriendelijke groet,

De heer A. de Graaf

Hartelijk dank voor het plaatsen van de steen. Het geheel is precies zoals mijn vader het wenst en hij, maar ook wij, zijn over het resultaat zeer tevreden. Een prachtige steen en mooie letters en mooie witte inkleuring. Zeker ook namens mijn vader hartelijk dank voor de prettige afhandeling en samenwerking. Met vriendelijke groet,

De heer K. Ten Broek

Wat waren wij zeer positief verrast met het werk wat jullie hebben afgeleverd bij het renoveren van het graf van onze moeder en broer! Het is prachtig uitgevoerd en we zijn erg blij met de invulling die jullie hebben gegeven aan de dekplaat in het midden. Zelfs de beplanting uit het oude graf hebben jullie keurig herplant! Namens mijn vader en zus wil ik jullie ontzettend bedanken. Hartelijke groeten,

Mevrouw L. Brandjes

De grafsteen van mijn ouders was in de loop der jaren vuil en groen geworden, bovendien stond de steen gedeeltelijk los. Na de opknapbeurt ziet het marmer er weer prachtig uit en alles staat weer stevig verankerd. Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat.

LH

De familie is zeer tevreden over het door uw bedrijf geplaatste grafmonument. Het eindresultaat voldoet helemaal aan onze verwachtingen. Uw bedrijf heeft uitstekend werk verricht.

Mevrouw L. Ackermann

Hallo, Namens de familie willen wij je bedanken voor de mooie oplossing van het monument van onze ouders J. Imanse en P. Imanse op Duinrust. Het ziet er prachtig uit. De voorzetsteen is ook meer de kleur van de urn, dus het geheel is meer in balans. Nogmaals onze dank ! Met vriendelijke groet,

Mevrouw M. van de Velden en Mevrouw J. De Vree-Imanse

Goedemiddag, Ik ben net bij begraafplaats Duinrust geweest en ben zeer tevreden over het resultaat, het is netjes gedaan en ziet er weer mooi uit, heel hartelijk dank hiervoor. groeten,

Mevrouw M. Luntz

Hartelijk dank voor de nette plaatsing. Mooi dat het er nu keurig uitziet. Met vriendelijke groet,

De heer S. Linn

Ik wil u laten weten dat wij heel blij zijn met dat stukje graniet en de moeite die u voor ons daarvoor heeft gedaan, de kleur is exact hetzelfde. Hartelijk dank daarvoor. Met vriendelijke groet,

Familie Kaandorp